Categorieën
Muziek

Gentse Cocktail met Kempische twist

Laat u niks wijsmaken, de Gentse band Transistorcake heeft serieuze roots in de Kempen, en zeker in Herentals. Heel wat lokale technoheads herinneren zich de optredens van producer Orson Wouters in het lokale jeugdhonk. Samplers, keyboards en gigantische boxen op het podium, met daarachter twee huppelende zestienjarige die de boel kapot speelden.

Later leerden we Orson zijn rustiger kant zien, met Sleepers’ Reign, toen die Humo’s Rock Rally overrompelden. Orson zijn werk was gelanceerd en hij ging zich met Transistorcake terug wat meer op dansbare muziek richten. Vorig jaar kwam het eerste album uit: Future Plans. En nu is er een vervolg: ‘Cocktail EP’, electronisch muziek die flirt met pop.

En wat vinden we nu eigenlijk van de Cocktail EP? Momenteel klinkt hij door de hoofdtelefoon, terwijl ik sip van een Wodka Lemon (1/3 wodka, 1/3 suikerwater en 1/3 limoensap, maar dat terzijde). Volle, vette sound, achterover geleund tegen een overvolle toog, speels, … en dan grijpt hij je bij de ballen. Dit misstaat niet op een herwerking van Miami Vice, is een vreemde link die in ons opkomt, en we sippen nog eens van onze vodka.

Ondertussen gebeurt er van alles op de achtergrond, en dat wordt alsmaar grappiger. Dan rare geluiden, wat staat er te wachten. De stilte. Opgepikt door die vette bas. We zijn weer vertrokken. Even sippen, bijtanken. Iemand slapt. Er klinkt iets subtiels tegen de maat, en dat neemt alles over. Waar is die bass?

Oei, ze is terug. Nog vreemder als daarnet. En we zijn nog maar drie minuten ver. Dacht ik. Effe zappen, wou ik zeggen, maar blijkt dat we al drie nummers ver zijn. Volop verrassingen, fijne sounds, ritmewissels, raar toeren, ademruimte …

Ik zou zeggen: tijd voor een cocktail!

Geef uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s