Bluenoid

Bluenoid is het technoproject van Jef Versmissen. Het verscheen enkele jaren geleden vanuit het niets met de track ‘Sounds Dirty‘, een samenwerking met Eduardo Delvino en Nanouchi Music. De track ‘Desintegration‘ werd gespeeld tijdens een expositie in Milaan van het Zwitserse platenlabel Human Kind Records over ruimtekunst. Het Herentalse label Kortsluiting bracht de single ‘Low Noise‘, de EP ‘Execute_One‘ en de albums ‘A Darker Matter‘ en ‘For Dancing Only‘ uit. 

Maar ook internationaal is er interesse. Die kwam eerst van Brazilië, waar Industry Of House de track ‘Do You Want it‘ uitbracht. Die track kwam later ook nog uit op de Best Of van hetzelfde label. In Canada trok het toonaangevende label Play Records aan de kar, toen ze de track ‘Lucid‘ uitbrachten op het compilatie voor het Amsterdam Dance Event 2022.

In 2023 staan ondertussen twee nieuwe releases gepland. Daarover later meer.

Ex-schrijver

Jef Versmissen is een ex-schrijver en ex-dichter. Van 1991 tot 2021 stond hij quasi wekelijks op de planken van een boekencafé, poëziefestival of kraakpand. Hij toerde met jazzmuzikant Luc Van Steenbergen in Zuid-Afrika en richtte samen met Luc en Nicolas Van Steenbergen JazzMachine op. In 2021 ging Jef officieus met pensioen als schrijver en dichter, en besloot hij zich te richten op de muziek.

Hier vind je een overzicht van zijn literaire werk.